Најновије

Вучић и Дачић оквирно договорили реконструкциjу владе Вести

БРУС – функционер СПС-а Бранко Ружић изjавио jе данас да су лидери владаjућих странака СНС и СПС Aлександар Вучић и Ивица Дачић договорили оквир реконструкциjе владе – у структуралном и персоналном смислу.branko-ruzic

Ружић jе рекао да после седнице председништва тих странака, очекуjе да Предлог за измену и допуну закона о министарствима уђе у процедуру већ током сутрашњег дана.

“Oчекуjем да нову владу и нови персонални састав владе добиjемо практично за викенд или почетком идуће седмице”, казао jе Ружић Танјугу.

Oн jе прецизирао да ће се седница Председништва СПС, на коjоj ће се размотрити сви елементи будуће реконструкциjе, како jе казао, владе премиjера Дачића, одржати сутра после седнице Владе, око поднева.

На питање да ли су на синоћем састанку Вучића и Дачића решене несугласице о коjима се говорило у jавности, Ружић jе казао да те спекулациjе нису утемељене у чињеницама.

“Не бих рекао да има било каквих несугласица. Стратешки гледано ми, делимо заjеднички вредносни систем, пре свега у интересу грађана и желимо да изнађемо концензуални приступ у реализациjи свих циљева у овоj новонасталоj ситуациjи”, рекао jе Ружић.

Према његовим речима, желимо да идемо брже ка Eвропи и да социjално-економску ситуациjу, коjа ниjе на завидном нивоу, максимално поправимо и наставимо оне циљеве на коjима се већ показао велики резултат, попут борбе против корупциjе.

Говорећи о томе шта грађани могу да очекуjу после реконструкциjе владе, Ружић jе навео да се могу очекивати много динамичниjа, боља решења, социjално, праведно окружење и државна власт коjа ће озбиљниjе кренути у реализациjу циљева.

Ружић jе у Брусу присуствовао потписивању новог коалициног споразума између СНС, СПС, УРС, ДС С и Групе грађана “Преображење”.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести