Најновије

Мотиви су нам исти, а то је интерес Београђана Вести

nikodijevicЧлан Градског већа Никола Никодијевић изјавио је данас на почетку седнице Скупштине града Беогада да ће Социјалистичка партија Србије заједно са својим коалиционим партнерима Јединственом Србијом и ПУПС-ом, подржати иницијативу за смену градоначелника Драгана Ђиласа.

„У интересу је грађана Београда да градска власт буде уједначена са републичком, јер Београд има много већи административни и политички значај него друге локалне самоуправе. У протеклих пет година започели смо много пројеката, било је ствари које су добро урађене. Сматрамо да су се створиле политичке околности у последњих годину дана када се мора сагледати реалност, истакао је Никодијевић.

„У току сутрашњег дана почињемо разговоре са партнерима из СНС  и осталим странкама које учествују са нама у Скупштини града око даљих модалитета функционисања града. Све одлуке које у наредном периоду буду дoнете биће у интересу грађана Београда. Финансирање града у последњих годину дана је отежано и због економске ситуације и због других околнсоти, каже Никодијевић и додаје:

„У Београду су данас угожена и јавна предузећа али и пројекти из домена социјалне политике које смо спроводили и иницирали у протеклих пет година. Битно нам је да систем не стане, да јавна предузећа већ сутра могу да наставе своје делатности и у том смислу ћемо врло реаговати и са коалиционим партнерима у наредним данима донети одлуке које ће се тицати несметаног функционисања система у граду. Не бежимо од избора, они су сасвим извесни почетком следеће године , али до избора живот мора да тече“.

Категорије: Вести