Motivi su nam isti, a to je interes Beograđana Vesti

nikodijevicČlan Gradskog veća Nikola Nikodijević izjavio je danas na početku sednice Skupštine grada Beogada da će Socijalistička partija Srbije zajedno sa svojim koalicionim partnerima Jedinstvenom Srbijom i PUPS-om, podržati inicijativu za smenu gradonačelnika Dragana Đilasa.

„U interesu je građana Beograda da gradska vlast bude ujednačena sa republičkom, jer Beograd ima mnogo veći administrativni i politički značaj nego druge lokalne samouprave. U proteklih pet godina započeli smo mnogo projekata, bilo je stvari koje su dobro urađene. Smatramo da su se stvorile političke okolnosti u poslednjih godinu dana kada se mora sagledati realnost, istakao je Nikodijević.

„U toku sutrašnjeg dana počinjemo razgovore sa partnerima iz SNS  i ostalim strankama koje učestvuju sa nama u Skupštini grada oko daljih modaliteta funkcionisanja grada. Sve odluke koje u narednom periodu budu donete biće u interesu građana Beograda. Finansiranje grada u poslednjih godinu dana je otežano i zbog ekonomske situacije i zbog drugih okolnsoti, kaže Nikodijević i dodaje:

„U Beogradu su danas ugožena i javna preduzeća ali i projekti iz domena socijalne politike koje smo sprovodili i inicirali u proteklih pet godina. Bitno nam je da sistem ne stane, da javna preduzeća već sutra mogu da nastave svoje delatnosti i u tom smislu ćemo vrlo reagovati i sa koalicionim partnerima u narednim danima doneti odluke koje će se ticati nesmetanog funkcionisanja sistema u gradu. Ne bežimo od izbora, oni su sasvim izvesni početkom sledeće godine , ali do izbora život mora da teče“.

Kategorije: Vesti