Најновије

Снег и избори – лоша комбинација Вести

Министар саобраћаја Александар Антић сматра да било добро да се крајем фебруара или почетком марта обједине избори за градску Скупштину и избори на општини Вождовац.

“Избори би требало да буду организовани у функционалном моменту, када се заврши један циклус управљања градом, а не би ваљало да се ми политичари два пута бавимо изборима”, рекао је Антић.Aleksandar-Antic

Он је истакао да верује да ће бити донета најбоља могућа одлука.

“Избори на Вождовцу нису још расписани, можда би било добро да и они буду у фебруару или у марту. Када се ми политичари бавимо изборима све стане, а то не би било добро за Београд и грађане. Не би било добро да у недељи када имамо највећи снег имамо изборе и тада све стане”, подвукао је Антић.

Говорећи о формирању привременог органа који би водио Београд до избора, Антић је рекао да су се данас стекли услови за распуштање Скупштине, а да ће консултације о коначном решењу почети један од наредних дана.

“Одлука је на Влади и Министарству за локалну самоуправу. Очекујем да ће министарство већ колико ових дана ући у консултације са политичким странкама, иако не волим да дајем рокове, очекујем формирање тог тела за десетак, петнаест дана”, рекао је Антић.

Функциониер социјалиста каже и да, упркос наводима у медијима и “формулама” које се спомињу у јавности, још није било разговора о томе како ће по странкама бити распоређено пет места у привременој управи.

“Тих разговора није било, али су се данас стекли услови за то, па их очекујем. Не бих лицитирао бројем места, али закон каже да би влада требало да узме у обзир и тренутни састав Скупштине града. Што се мог предлога за место у привременом органу тиче, већ га имам као председник београдских социјалиста и надам се да ће га страначки органи прихватити – то је Никола Никодијевић”, рекао је Антић.

Говорећи о могућем уласку нестраначких личности у управу, о чему се такође писало у медијима, као што су Горан Весић или Небојша Човић, Антић је рекао да о томе нема информације.

“Не постоји ограничење везано за именовање људи у привремени орган, нема обавезе да неко буде одборник, тако да све могућности постоје. Међутим, о томе сам као и ви, прочитао у медијима”, рекао је Антић.

Иако се на изборима не бира директно градоначелник, у СПС-у се размишља о потенцијалним кандидатима за “водеће место у кампањи”.

“Има размишљања и иницијатива у СПС. Не бих ни ту да лицитирам именима, нити да коментаришем, али бисмо можда ишли на млађа кадровска решења од господина Милутина Мркоњића”, рекао је Антић.

На питање да ли би се он прихватио тог места, Антић је наговестио да можда би, “ако би партија тако одлучила”.

На питање везано за полемику СПС и Бека, и на реакцију СНС поводом тога, Алексанадр Антић је рекао да “Није најважније питање за Србију то шта СПС или неко ко је писао блог мисли о Беку или обрнуто”

Он је поновио јучерашњу изјаву лидера СПС и премијера Ивице Дачић да то није најважније питање за Србију.

“Да ли смо наљутитили напредњаке – то нисам приметио”, рекао је Антић, илуструјући то чињеницом да је, како је навео, синоћ до 11 часова био састанак министара о буџету и кредитима и да је била нормална комуникација.

Извор: Б92 и Танјуг

Категорије: Вести