Најновије

Александар Антић кандидат СПС за градоначелника Вести

Kандидат Социјалистичке партије Србије за градоначелника Београда је Александар Антић, актуелни министар саобраћаја у Влади Србије – најављује за Данас Никола Никодијевић, секретар Извршног одбора Градског одбора СПС.

PRVA SEDNICA REKONSTRUISANE VLADE SRBIJE

Образлажући кандидатуру Антића за првог човека престонице, наш саговорник истиче да је то најлогичније решење. “Код нас у партији се знају процедура и ред, ми смо стара партија и правила се поштују. Сасвим је логично да кандидат за градоначелника буде неко ко познаје како функционише Град Београд, неко ко се у престоници афирмисао, кога Београђани препознају као социјалисту, ко је остварио добре резултате.

“С друге стране, Александар Антић је у граду први човек СПС. Дакле, тако то код нас иде, све по реду и процедурама.Уколико Антић буде изабран за градоначелника, он ће, наравно, поднети оставку на место министра саобраћаја и прећи на градоначелничку функцију. Током кампање, биће и у улози министра”, образлаже Никодијевић.

Наш саговорник најављује да ће се избори за Скупштину града Београда одржати у марту следеће године. “Изборе расписује председник Скупштине Србије Небојша Стефановић. Он има рок од 60 дана од када се уведе привремено веће да распише изборе. Колико знам, он ће изборе расписати у законском року од 45 до 60 дана. То значи да ћемо имати београдске изборе у марту следеће године. Улога привременог органа власти биће да омогући спровођење тих избора”, каже Никодијевић.

“Ја сам кандидат СПС за члана привременог већа Београда. Тај орган би требало да се формира следеће недеље, али још не знамо тачно који дан. Можда буде понедељак, можда мало касније”, најавио је Никола Никодијевић за Данас.

Извор: Данас

 

Категорије: Вести