Најновије

Избори у Београду у другој половини марта Вести

Члан председништва СПС и министар саобраћаја Александар Антић изјавио је да очекује да ће избори у Београду бити одржани у другој половини марта, а да ће до тада у привременом већу из редова социјалиста бити Никола Никодијевић.antic

Антић, који је гостовао на ТВ Пинк, није желео да каже ко ће све бити део привременог већа, додајући да ће се то знати после седнице Владе Србије, али је оценио да ће пред четири члана и председником тог органа бити тежак посао. “Пред њима је тежак задатак и посао. Београд је комплексан и тежак систем за управљање, али ће чланови привременог већа у свом послу имати подршку Владе Србије”, истакао је Антић.

Према његовим речима, када се изабере привремено веће, председник Скупштине Србије Небојша Стефановић треба да распише изборе за Београд најкасније два месеца од тада. “Кад се распишу избори све политичке групације изаћи ће са својим носиоцима листа”, објаснио је Антић.

На питање да ли ће он бити кандидат социјалиста за гарадоначелника, Антић је рекао да ће о томе одлучити странка кад за то дође време. “Да ли ће ме странка кандидовати за градоначелника и да ли ће нас подржати коалициони партнери видећемо. Ја сам до сада све своје политичке приоритете везивао за Београд”, истакао је Антић и додао да је објективно могуће да буде и кандидат за градоначелника и министар саобраћаја.

Упитан да ли ће истовремено са београдским бити одржани и републички избори Антић је рекао да се нада да неће. “Нисам у стању да проценим да ли ће бити избора на републичком нивоу са београдским. Немамо времена да свако мало идемо на изборе и надам се да нећемо имати разлога за то”, поручио је Антић.

Не желећи да лицитара поводом написа у медијима у којима се говори о задужењима Београда, Антић је рекао да ће привремени орган врло брзо утврдити тачан износ дуга и да ће јавност о томе бити обавештена. Он је додао и да је главни град Србије “озбиљно задужен” и да се налази у “прилично тешкој финансијској ситуацији”. “Београд је формално задужен око 400 милиона евра”, рекао је Антић.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести