Најновије

СПС не размишља о изборима, они би зауставили важне послове Вести

Заменик шефа посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић изјавио је да та странка не размишља о ванредним парламетнарним изборима и да они нису интерес грађана у овом тренутку, јер би на неки начин зауставили важне послове које је влада у овом тренутку започела.sps-djordje-milicevic-1328585176-85467

Милићевић је новинарима у парламенту рекао да не постоје нека елементарна неслагања или елементи кризе које би условили одржавање ванредних парламентарних избора, али да са друге стране, уколико у Србији буде створена таква атмосфера да је већински став грађана да треба да буду одржани – СПС нема ништа против изласка на биралишта.

“Уколико буде створена таква атмосфера да су избори потребни и да влада не ради добро, што у овом тренутку није случај, ми немамо ништа против да дође до њих. Не плашимо се избора, спремни смо за њих, али не видимо да би на политичкој сцени донели нешто друго”, рекао је он.

Милићевић је додао да би највеће поверење свакако добила коалиција око СНС и коалиција СПС-ПУПС-ЈС. “Влада Србије има огромно поверење грађана, они су јасно опредељени за политику коју она води, а влада има јасно и прецизно дефинисане циљеве и постигнуте резултате”, рекао је Милићевић.

Он је поновио да су приоритети наставак успешног пута евроинтеграција, примена бриселског споразума, наставак дијалога и нормализација односа са Приштином, јер само тако може да се дође до компромисног и правичног решења које је прихватљиво за обе стране, наставак реформских процеса и борбе против криминала и корупције и, као посебан приоритет, економски опоравак земље.

Извор: Танјуг

Категорије: Вести