Razgovori sa dve kompanije o saradnji sa Torlakom Vesti

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će razgovarati sa predstavnicima još dve farmaceutske kompanije koje su zainteresovane za saradnju sa Institutom za virusologiju, vakcine, serume “Torlak”. Dejanović je Tanjugu rekla da će sastanku prisustvovati i ministar privrede Saša Radulović, ministar finansija Lazar Krstić i direktor Torlaka Vera Stojiljković.

Slavica-Djukic-Dejanovic

“Mislim da će to biti dobra prilika da postavimo vrlo konkretna pitanja ponuđačima da li su raspoloženi da investiraju…Naš cilj je da Torlak ostane naša kuća i da funkcioniše na višem nivou”, rekla je Dejanović.

O strateškom partnerstvu sa Torlakom već su vođeni razgovori sa farmaceutskom kompanijom GlaksoSmitKlajn, a ministarka zdravlja je naglasila da će nakon sutrašnjeg sastanka biti u mogućnosti da se uporede ponude svih zainteresovanih farmaceutskih kuća. Predlozi ponuda za partnerstvo, kako navodi, biće predočeni Vladi Srbije koja će doneti konačnu odluku.

Upitana kakva je bila ponuda farmaceutske kompanije sa kojom su već obavili razgovor, ministarka je odgovorila da je reč o faznoj ponudi. Predloženo je, nastavila je ona, da prva godina bude zajednička distribucija njihovih vakcina za region. U drugoj fazi bi, kako je navela, u Torlaku punjeni njihovi proizvodi, a samim tim bi bile obezbeđene jeftinije vakcine za Srbiju, da bi treće godine počela zajednička proizvodnja vakcina.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Vesti