Borovčanin otvorio Omladinski centar u Novoj Varoši Vesti

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Nenad Borovčanin boravio je u Čačku, Novoj Varoši i Priboju.1458472_768934856453746_1252334339_n

Borovčanin je nakon sastanka sa gradonačelnikom, predstavnicima lokalne samouprave i mladima Čačka istakao da Kancelarija za mlade u tom gradu ima potencijal da postane centar regionalnog okupljanja i edukacije mladih tog dela Srbije.

On je sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom otvorio novi Omladinski centar u Novoj Varoši, i tom prilikom naglasio da država mora da stvori uslove za to da mladi u svojim mestima steknu obrazovanje, nađu zaposlenje i zasnuju porodicu.

Prema njegovim rečima, najveći pomaci u prethodnih godinu dana napravljeni su upravo u omladinskom sektoru, za šta su priznanja stigla i iz mnogih međunarodnih institucija.

Borovčanin je rekao da je Omladinski centar u Priboju dokaz da nekada stari, zapušteni prostori, uz malo kreativnosti, lako mogu da postanu moderni multifunkcionalni objekti. U njima mladi, kako je naveo, mogu da provode slobodno vreme, ali i da pokreću i realizuju projekte koji direktno utiču na poboljšanje kvaliteta njihovog života, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Izvor: Vlada Republike Srbije

 

Kategorije: Vesti