Civilni sektor kao korektivni faktor na putu ka EU Vesti

Branko Ružić, ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije u Vladi Srbije, učestvujući na Kongresu evropskih pokreta i civilnog društva Jugoistočne Evrope, ukazao je na značaj uloge civilnog sektora, kao korektivnog faktora u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.Ruzic u CG

Ružić je, u izjavi Tanjugu, rekao da je taj skup afirmisao značajnu ulogu civilnog sektora u svim državama regiona u procesu evropskih integracija. “Civilni sektor je jedan od nosećih stubova integracija, iako postoje različiti modeli učešća tog sektora u procesu evropskih integracija”, kazao je Ružić. Prema njegovim rečima, najvažnije je da postoji mehanizam koji omogućava da se glas civilnog sektora čuje na pravom mestu u procesu evropskih integracija.

Ružić je dodao da civilni sektor treba da pomaže vladama da na putu ka EU ne naprave neku grešku. “U Srbiji je uloga civilnog sektora visoko kotirana i njihovo učesće će biti prisutno u procesu evropskih integracija. Civilni sektor je značajan kao korektivni faktor na putu Srbije ka EU”, istakao je on.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Vesti