Најновије

Саопштење Вести

Електропривреда Србије, као најважнији инфраструктурни систем земље мора да буде окосница развоја државе и не сме да буде предмет приватизације која ће бити у функцији покривања буџетских дефицита – констатовано је на конститутивној седници Савета за енергетику и рударство Социјалистичке партије Србије. За председника Савета изабран је др Аца Марковић председник УО ЕПС-а, а у раду Савета учествовали су и Ђорђе Чабаркапа, потпредседник ИО СПС, проф. др Петар Шкундрић, специјални саветник председника Владе Републике Србије и Драган Јовановић, директор ПД ТЕ-КО „Костолац“.

Оцењено је да је великим залагањем Социјалистичке партије Србије Кина постала стратешки партнер Србије и да је на тај начин остварено да се после 25 година покреће први велики инвестициони циклус у привредном друштву ТЕ-КО „Костолац“. Савет је истакао да је, иако су многи били против пројекта изградње новог блока у Костолачкој електрани, Социјалистичка партија Србије успела да створи све услове за изградњу нове електране. Завршена је прва фаза инвестиција од 315 милиона долара, док ће вредност будућих инвестиција износити 750 милиона долара.

На Савету је констатовано да је, поред развојних пројеката у Костолцу, успешно реализована ревитализација Хидроелектране „Бајина Башта“, а да ће почети и ревитализација Хидроелектране „Зворник“.

Социјалистичка партија Србије ће се залагати да се што пре покрене изградња нових хидроелектрана на Дрини, као и реверзибилна електрана „Бистрица“, која ће донети нових 500 милиона евра инвестиција – закључено је на седници Савета за енергетику и рударство СПС.Backdrop1

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС

Категорије: Вести