Најновије

Интервју Бранка Ружића за Новости Вести

Имам висок степен разумевања за све оно што кажу Ивица Дачић или Александар Вучић. Што се тиће моје позиције у Влади, свој скроман допринос дајем као делић успешног мозаика који склапају управо њих двојица.

Ово је за „Новости“ поручио Бранко Ружић, министар без портфеља задужен за европске интеграције.

– Прва међувладина конференција је историјски дан за Србију и спекулације које колају у медијима не треба да буду у фокусу јавности. Наравно, увек постоје лични ставови, нешто што је, ваљда, у демократском друштву природно. Али, оно што је најважније за грађане, јер су нас они послали да будемо у овој влади, јесте да радимо у њиховом интересу и на реализацији прокламованих циљева.

Да ли би могући избори у Србији успорили процес европских интеграција?
– Много је лакше спроводити овај процес у ситуацији када две доказано пријатељске државе председавају ЕУ током 2014, у првој половини Грчка, а у другој Италија. Наравно, свака политичка опција која има легитимитет и процену да у складу с демократским начелима има интерес да се одржи неки изборни циклус, како би валоризовала свој потенцијал, на то има право. Није мудро да изгубимо много времена у политичком надгорњавању, у пресизборним кампањама, у манипулацији, медијској и свакој другој.

Извор: Новости

Категорије: Вести|Интервју