Најновије

Кампања на основу резултата Вести

Листа Коалиције окупљене око Социјалистичке партије Србије спремна је за парламентарне изборе 16. марта, а прикупљени су и неопходни потписи. Носилац листе и први на њој је лидер СПС Ивица Дачић.

Званична изборна кампања Коалиције СПС-ПУПС-ЈС почеће тек по Дачићевом повратку из Вашингтона са Молитвеног доручка, а за то време  списак приоритета у кампањи направиће шеф изборног штаба проф. др Жарко Обрадовић. Међутим, чланице ове Коалиције још синоћ су почеле изборну кампању у јагодинским селима.

Ђорђе Чабаркапа, потпредседник Извршног одбора СПС, каже за Данас да ће се њихова Коалиција током кампање фокусирати на резултате које су “Дачићева влада“ и министри СПС остварили  у претходном периоду.

“Рачунамо на традиционално бирачко тело, раднике, пољопривреднике, пензионере, левичаре и све оне којима си интереси Србије и социјалана правда у првом плану. Нећемо правити кампању на  идејама маркетиншких стручњака, већ на оствареним резултатима“, рекао нам је Чабаркапа.

На листи од 250 кандидата за посланике социјалисти имају 145 представника, ПУПС 68, док 37 иде Јединственој Србији. Чабаркапа је објаснио да су пропорције  међу коалиционим странкама једнаке као и за претходне изборе 2012. године и да износе 55 одсто у корист СПС, 30-ПУПС-у и 15 за ЈС.

Извор: Данас