Naplatu javnog prevoza vratiti Beogradu Vesti

Kandidat za gradonačelnika Beograda Koalicije SPS-PUPS-JS Aleksandar Antić smatra da je “Bus Plus” sistem potreban prestonici, i da bi trebalo da se u njega uvede malo više reda- obezbedi bolje praćenje i naplata usluga u gradskom prevozu.
Prema njegovim rečima, Beograđani od kada je uveden “Bus Plus” nisu prihvatili to da stranci uzimaju deo “kajmaka” od naplate karata u javnom prevozu, te da je ovo što sada grad pokušava da uradi, dobar pravac.
Podržavam da se „Bus plus“ vrati u vlasništvo grada – rekao je Antić. Postoji problem što Beograđani nemaju baš dobar odnos prema obavezi da plaćaju prevoz. Treba da se stvori klima da oni to rade.
On je istakao da u pripremi uvođenja sistema nije bilo dobre podrške tom projektu i prethodnog objašnjenja šta taj sistem donosi.

Sistem donosi mnogobrojne prednosti u ukupan sistem javnog prevoza Beograda, stvara sliku o tome koje linije su koliko opterećene – kazao je Antić.

Kada je reč o dodeli posla u vezi sa „Bus plusom“, Antić je rekao da je imao dosta rezervi prema celom procesu, dok je bio na čelu Skupštine grada. Kako je podvukao, to tada nije bilo u njegovoj nadležnosti.
Imao sam određenih rezervi, ali isto tako sam video da je ceo proces urađen u skladu sa zakonima. Ta firma bila je jedina koja se javila – objasnio je Antić.
Izvor: Novosti