Саопштење Вести

У седишту Социјаличке партије Србије данас је одржан састанак са делегацијом Групе социјалдемократа у Европском парламенту, у оквиру њихове посете Београду уочи предстојећих ванредних парламентарних избора у Србији.  Делегацију европских парламентараца, на челу са Ханесом Свободом, поздравио је у име СПС заменик председника СПС, проф. др Жарко Обрадовић.  

На састанку је разматрана актуелна политичка ситуација и сарадња са социјалистичким и демократским партијама у Европи и региону. Др Жарко Обрадовић је нарочито нагласио велики  допринос СПС, са председником Ивицом Дачићем на челу, нормализацији односа и очувању стабилности и мира на Балкану. Чланове делегације ЕП је интересовала и актуелна економско-социјална ситуација у Србији, и перспектива доношења реформских закона у овој области, а нарочито решења у оквиру будућег Закона о раду. Обрадовић је истакао да су СПС и њен председник у протеклих шест година дали суштински допринос спровођењу и убрзању реформских процеса у Србији, као и имплементацији европских стандарда и вредности.

На састанку је било речи и о наставку дугогодишње сарадње и дијалога између СПС са европским социјалдемократским партијама и о перспективама формалног чланства и партнерства СПС у међународним организацијама европских социјалистичких и социјалдемократских партија.

Овом приликом је заменик председника СПС, др Обрадовић уручио Ханесу Свободи писмо захвалности чланова Главног одбора СПС због подршке европских социјалдемократа номинацији председника СПС Ивице Дачића за Нобелову награду за мир: „Сви чланови СПС су веома почаствовани Вашом подршком која представља велики подстицај да наставимо са нашим миротворним и демократским реформама у Србији у будућности“.

Састанку су присуствовали из СПС-а, др Дијана Вукомановић, потпредседница СПС, Бранко Ружић, председник ИО СПС и Наташа Гаћеша, интернационални секретар СПС, док су у делегацији европских парламентараца  били Лубор Роучек, потпредседник Групе социјалдемократа у ЕП, Марија Елен Копа, посланица у ЕП и чланица Одбора за спољне послове, Кнут Флекенштајн, посланик и члан Одбора за сарадњу са Русијом и Хавијер Морено Санчез, генерални секретар Глобалног прогресивног форума.

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

                                                                                                    ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС