Saopštenje Vesti

U sedištu Socijaličke partije Srbije danas je održan sastanak sa delegacijom Grupe socijaldemokrata u Evropskom parlamentu, u okviru njihove posete Beogradu uoči predstojećih vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji.  Delegaciju evropskih parlamentaraca, na čelu sa Hanesom Svobodom, pozdravio je u ime SPS zamenik predsednika SPS, prof. dr Žarko Obradović.  

Na sastanku je razmatrana aktuelna politička situacija i saradnja sa socijalističkim i demokratskim partijama u Evropi i regionu. Dr Žarko Obradović je naročito naglasio veliki  doprinos SPS, sa predsednikom Ivicom Dačićem na čelu, normalizaciji odnosa i očuvanju stabilnosti i mira na Balkanu. Članove delegacije EP je interesovala i aktuelna ekonomsko-socijalna situacija u Srbiji, i perspektiva donošenja reformskih zakona u ovoj oblasti, a naročito rešenja u okviru budućeg Zakona o radu. Obradović je istakao da su SPS i njen predsednik u proteklih šest godina dali suštinski doprinos sprovođenju i ubrzanju reformskih procesa u Srbiji, kao i implementaciji evropskih standarda i vrednosti.

Na sastanku je bilo reči i o nastavku dugogodišnje saradnje i dijaloga između SPS sa evropskim socijaldemokratskim partijama i o perspektivama formalnog članstva i partnerstva SPS u međunarodnim organizacijama evropskih socijalističkih i socijaldemokratskih partija.

Ovom prilikom je zamenik predsednika SPS, dr Obradović uručio Hanesu Svobodi pismo zahvalnosti članova Glavnog odbora SPS zbog podrške evropskih socijaldemokrata nominaciji predsednika SPS Ivice Dačića za Nobelovu nagradu za mir: „Svi članovi SPS su veoma počastvovani Vašom podrškom koja predstavlja veliki podsticaj da nastavimo sa našim mirotvornim i demokratskim reformama u Srbiji u budućnosti“.

Sastanku su prisustvovali iz SPS-a, dr Dijana Vukomanović, potpredsednica SPS, Branko Ružić, predsednik IO SPS i Nataša Gaćeša, internacionalni sekretar SPS, dok su u delegaciji evropskih parlamentaraca  bili Lubor Rouček, potpredsednik Grupe socijaldemokrata u EP, Marija Elen Kopa, poslanica u EP i članica Odbora za spoljne poslove, Knut Flekenštajn, poslanik i član Odbora za saradnju sa Rusijom i Havijer Moreno Sančez, generalni sekretar Globalnog progresivnog foruma.

 

SLUŽBA ZA INFORMISANJE

                                                                                                    GLAVNOG ODBORA SPS