Најновије

Надметаћемо се у идејама Вести

У седишту Социјалистичке партије Србије данас је одржан састанак Председништва Форума жена са предложеним кандидаткињама за народне посланице са изборне листе СПС, коме су присуствовале потпредседнице СПС др Славица Ђукић Дејановић, председница и Дијана Вукомановић, потпредседница Форума жена.

Након одржаног састанка Славица Ђукић Дејановић је рекла:

„Кандидаткиње за посланице Социјалистичке партије Србије и Председништво Форума жена су још једанпут размотриле, не само програм СПС и активности везане за бољу Србију коју сви желимо него и позицију жена које су у принципу у Србији пре свега заинтересоване за већи обим људских права којих никада није довољно. Разговарале смо о томе да је право на рад једно од најелементарнијих права и да ће највећи део наших активности бити везан за изналажење свих оних ресурса који ће омогућити највећем броју наших грађана да живи од свог рада. 

Прва кључна реч ће за нас бити посао, друга ће бити пензије, јер пензије морају пратити плате и не смемо доводити пензионере никако у позицију лошију него што су сада. Нема лошије позиције од ове. Не може то себи Србија да допусти. Трећи битан сегмент на који ћемо се фокусирати биће везан за образовање и то за све нивое образовања, од предшколског до високошколског, постдипломског и постдокторског, за једнаке шансе свих оних који  желе да се школују у оним димензијама које су мимо обавезног облика образовања. И наравно здравство и социјална питања, уз питања популационе политике којима ћемо се заиста залагати на начин на који смо то до сада чинили. Ако нам грађани дају већи степен поверења, онда ће наше учешће у решавању ових питања бити потпуно исто.

Наше кандидаткиње за посланице су говориле о томе да предизборна кампања никако не може бити политички ринг и никако не може бити поље у коме ћемо се свађати једни са другима. Надметаћемо се  у идејама које заиста морају значити да се и за годину и по дана може урадити много баш као што је наш председник урадио и по питањима Бриселског споразума и европског пута. Наравно онако како смо то радили тамо где смо имали и локалну власт и власт на републичком нивоу, односно обавезе које су нам делегирали грађани својим гласовима на претходним изборима“.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС