Nadmetaćemo se u idejama Vesti

U sedištu Socijalističke partije Srbije danas je održan sastanak Predsedništva Foruma žena sa predloženim kandidatkinjama za narodne poslanice sa izborne liste SPS, kome su prisustvovale potpredsednice SPS dr Slavica Đukić Dejanović, predsednica i Dijana Vukomanović, potpredsednica Foruma žena.

Nakon održanog sastanka Slavica Đukić Dejanović je rekla:

„Kandidatkinje za poslanice Socijalističke partije Srbije i Predsedništvo Foruma žena su još jedanput razmotrile, ne samo program SPS i aktivnosti vezane za bolju Srbiju koju svi želimo nego i poziciju žena koje su u principu u Srbiji pre svega zainteresovane za veći obim ljudskih prava kojih nikada nije dovoljno. Razgovarale smo o tome da je pravo na rad jedno od najelementarnijih prava i da će najveći deo naših aktivnosti biti vezan za iznalaženje svih onih resursa koji će omogućiti najvećem broju naših građana da živi od svog rada. 

Prva ključna reč će za nas biti posao, druga će biti penzije, jer penzije moraju pratiti plate i ne smemo dovoditi penzionere nikako u poziciju lošiju nego što su sada. Nema lošije pozicije od ove. Ne može to sebi Srbija da dopusti. Treći bitan segment na koji ćemo se fokusirati biće vezan za obrazovanje i to za sve nivoe obrazovanja, od predškolskog do visokoškolskog, postdiplomskog i postdoktorskog, za jednake šanse svih onih koji  žele da se školuju u onim dimenzijama koje su mimo obaveznog oblika obrazovanja. I naravno zdravstvo i socijalna pitanja, uz pitanja populacione politike kojima ćemo se zaista zalagati na način na koji smo to do sada činili. Ako nam građani daju veći stepen poverenja, onda će naše učešće u rešavanju ovih pitanja biti potpuno isto.

Naše kandidatkinje za poslanice su govorile o tome da predizborna kampanja nikako ne može biti politički ring i nikako ne može biti polje u kome ćemo se svađati jedni sa drugima. Nadmetaćemo se  u idejama koje zaista moraju značiti da se i za godinu i po dana može uraditi mnogo baš kao što je naš predsednik uradio i po pitanjima Briselskog sporazuma i evropskog puta. Naravno onako kako smo to radili tamo gde smo imali i lokalnu vlast i vlast na republičkom nivou, odnosno obaveze koje su nam delegirali građani svojim glasovima na prethodnim izborima“.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE
GLAVNOG ODBORA SPS