Најновије

Београд су људи Вести

Заједнички кандидат за градоначелника Београда испред Коалиције СПС-ПУПС-ЈС разговарао је са кандидатима за одборнике за Скупштину Града Београда на изборној листи “Ивица Дачић-СПС-ПУПС-ЈС-Милан Кркобабић”.

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС од сутра почиње кампању за изборе у Београду. У фокусу наше кампање ће бити људи. Људи су наш приоритет. На првом месту је да истакнемо оно што јесмо. Ми смо пре свега коалиција људи која се окупила око социјалне одговорности, око бриге о људима, око помоћи свим оним становницима којима је помоћ најнеопходнија. Наша кампања ће се кретати у оквирима кампање за парламентарне изборе, али ће имати своје особености, специфичности, имаће свој мото а то је за нашу београдску кампању – “Београд су људи”.

Ми верујемо, спремни смо, знамо да радимо на развоју Београда. Знамо шта су пројекти важни за будућност Београда, али наш град пре свега представљају људи и све што ћемо радити у наредном периоду ће бити усмерено ка добробити Београђана. Почев од оних видова социјалне помоћи и бриге које смо у протеклих пет година, пре свега Милан Кркобабић и ја увели.

Наравно да смо доста идеја добили од нашег коалиционог партнера Драгана Марковића-Палме и његовог програма у Јагодини, ту пре свега мислим на помоћ нашим најстаријим суграђанима кроз популарно названу 13 пензију, ту мислим такође и на бесплатан превоз за наше суграђане старије од 65 година, али и на велику подршку политици рађања у Београду, пре свега кроз пројекат који смо осмислили- пун износ плате за жене које су на трудничком боловању, помоћ незапосленим породиљама, помоћ породиљама које живе у породицама где су примања нижа од просека у Београду, и наставак акције попут беби пакета. Значајна је и активност набављања бесплатних уџбеника за све разреде основне школе и све оно што је везано за децу, децу која су будућност Београда.

Протеклих пет година сам био део система који је управљао Градом и могу да кажем да заиста са овим људима знам ко је и шта је Београд.

Треба да завршимо оне велике инфраструктурне пројекте, мост Борча-Земун који Град ради заједно са Министарством саобраћаја на чијем се челу налазим. Тај мост ћемо завршити до краја ове године, и ставићемо га потпуно у функцију развоја Београда.

Мост Борча-Земун, Обилазница око Београда, то нису саобраћајна решења која треба да омогуће свима нама само да лакше стигнемо с једног на други крај града, то су пре свега пројекти који су  у функцији развоја Београда. Око тих пројеката морамо кроз урбанизам да стварамо нове привредне зоне, да релаксирамо политику везану за градско-грађевинско земљиште, да изађемо из система конзервативног управљања градским-грађевинским земљиштем и да тај потенцијал пре свега ставимо у функцију запошљавања.

Београд више не може да скупо продаје земљиште, већ треба учећи на искуству других, или да то земљиште даје бесплатно или са значајним попустима ако оно обезбеђује отварање нових радних места. Заједно са својим тимом имам пројекат за реализацију ових замисли.

Оно на чему Град мора још више да ради је дневни живот Београда, пре свега мислим на комунални ред, општу безбедност и заштиту животне средине, као и ставрање услова да ми данас, а пре свега, наша деца сутра, живе у једном граду који ће имати одржив систем развоја где ће моћи да дишу чист ваздух, пију здраву воду и да укупан еко систем држимо на нивоу који је неопходан и који је у складу са највећим европским и светским стандардима.

Први корак који ћемо ми повући на овим изборима у стварању слике града каквог ми желимо је наша одлука да током кампање Коалиција СПС-ПУПС-ЈС не лепи плакате по Београду.

Градски одбор СПС Београд