Најновије

Такмичим се да бих победио Вести

Председник Социјалистичка Партија Србије Ивица Дачић изјавио је да се на парламентарним изборима такмичи да би победио, јер мисли да је његова партија најбоља а да ће се реална снага видети управо на изборима 16. марта. Дачић је новинарима рекао да истраживања јавног мњења “прима к знању”, али се не ослања на њих. “Најбоља истраживања су избори. Ми немамо истраживачке агенције, већ агенције за стварање јавног мњења. Имате оне који превише верују истраживањима, као што је био Борис Тадић, који је по њима победио Томислава Николића у другом кругу за 16 одсто, и оне који уопште не верују, као што је био Слободан Милошевић који је изгубио изборе”, нагласио је Дачић.

Упитан да ли се и он такмичи за место “прве пратиље” на мартовским изборима, Дачић је подсетио на оцену лидера СНС-а Александра Вучића да су избори неизвесни и нагласио да је онај који се такмичи за “прву пратиљу” промашио такмичење. “Ја се такмичим да победим. Мислим да је моја политика најбоља и трудим се да освојим највише гласова, други ме не интересују и желим им све најбоље”, нагласио је Дачић. Он је подсетио на недавне изјаве лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића да му је главно да на изборима освоји више гласова од Дачића, као и председника ЛСВ Ненада Чанка, који сматра да је управо Дачић крив за лошу безбедност у Новом Саду.

“Лако је да нападају мене, што не нападају Вучића? Мисле да им је лако да се боре против мене – показаћу им!”, рекао је Дачић и нагласио он неће никога у кампањи да напада.

Извор: Танјуг