Најновије

Александар Антић у Јутарњем програму ТВ Пинк-а Вести

Кандидат СПС-а за градоначелника Београда Александар Антић рекао је да ће његов приоритет у раду бити убрзани завршетак започетих инфраструктурних пројеката, више времена посвећеног економским питањима, као и бризи и помоћи најстаријима, немоћнима и најмлађима. Антић, који је био скоро пет година председник Скупштине града Београда, рекао је за телевизију Пинк да није присталица давања великих обећања током изборне кампање, већ да људе треба подсетити какву политику заступате, напомињући да уколико буде успео у томе биће задовољан. “Не осећам се инфериорно у односу на било ког кандидата”, нагласио је Антић и додао да он себи поставља високе циљеве, а овог пута је то освајање 15 до 20 одсто гласова СПС-а на локалним изборима у Београду и да он буде изабран за градоначелника Београда.

Уз подсећање да је мото СПС-а у кампањи за локалне изборе у престоници “Београд су људи”, Антић је рекао да ће социјалисти у кампанији бити окернути највише ка људима и то онима којима је помоћ највише потребна. Због тога што живимо у турбулентним временима, у времену економске кризе, Антић је рекао да многе категорије људи у Београду тешко живе и “не можемо их оставити саме”, напомињући да ту најпре мисли на најстарије суграђане, на пуну плату трудницама, бесплатне књиге за школску децу и читав сет субвенција за комуналне услуге.

Београд треба да буде ефикасан у завршетку инфраструктурних пројеката који су у току и да се више бави економским питањима, рекао је Антић и додао да уколико он буде изабран за градоначелника Београда приоритет у раду биће му економски развој престонице. Одговарајући на питање да ли и он осећа кривицу за финансијске злоупотребе у Београду, пошто је уз бившег градоначелника Драгана Ђиласа помињан у медијима пошто је био председник градске Скупстине, Антић је рекао да једва чека резултате званичне истраге и да свако треба да сноси одговорност за своје поступке.

Коментаришући тврдње Српске напредне странке да је Београд презадужен, Антић је рекао да СПС верује да сви морамо бити далеко одговорнији и не смемо слати поруке које узнемиравају и шаљу лошу слику јавности и ствара лошу климу за пословање. “Београд јесте задужен, задужена је и Република, живимо у једном тешком економском тренутку, јавне финансије су нам у лошем стању, али та озбиљна ситуација захтева одговоран рад”, рекао је Антић.

Извор: Танјуг