Најновије

Антић обећао довођење инвеститора у Младеновац Вести

Кандидат Коалиције СПС-ПУПС-ЈС за градоначелника Београда Александар Антић обећао је да ће, уколико победи на изборима 16. марта, довести најмање једног инвеститора или стратешког партнера у Младеновац.

“Не можемо пустити да људи у 21. веку живе на ивици егзистенције, а да ми то посматрамо са стране. Морамо вратити у систем бригу о људима. Знам да данас велики број становника Младеновца нема посао, да су многи изгубили своја радна места као последицу пљачкашке приватизације. Наша је обавеза да будемо социјално одговорни, да се много више ангажујемо у решавању животних проблема грађана. Ако смо могли у Јагодину да доведемо пет страних инвеститора за кратко време, можемо у Младеновац бар једног.

Морамо отворити привредну зону која це бити атрактивна за стране инвеститоре, морамо се лично ангажовати у проналажењу партнера који могу променити привредну климу у овом граду. То би значило посао, не само за непосредно ангажоване раднике, већ долазак нових инвеститора и нова производња значи покретање посла за хиљаду и петсто малих и средњих предузећа који се ослањају на велики бизнис. Инвеситорима морамо да покажемо наше предности за улагање у овај град, у наше општине. Ми имамо велике предности и морамо их искористити, нагласио је Антић.

Младеновац је близу Београда, а Београд је огромно тржисте које може да апсорбује све што се произведе у Младеновцу. Наравно, ту је и одлична саобраћајна веза, близина друмских и железничких коридора је посебно атрактивна и олакшава одлучивање инвеститора о улагањима.

Обећавам да ћемо водити политику левице која ће одговорно бринути о људима и запшљавању људи. Нове партнере, који могу да покрену младеновачке фирме, морамо довести и покушати да спасемо велики потенцијал овога града, да Младеновац почне да живи од производње. Не може Младеновац да буде на маргинама развоја Београда. Морамо пробудити савест код свих политичара да направе додатни напор да се сви ангажују да спречимо да Младеновац стане, јер ако се то деси, проблем це имати читав Београд. Када постанем градоначелник нећу седети у кабинету, бићу међу људима зато што верујем у потенцијале овога града и способност његових људи. Верујем да можемо променити слику Младеновца”, закључио је Антић.

Градски одбор СПС Београд