Antić obećao dovođenje investitora u Mladenovac Vesti

Kandidat Koalicije SPS-PUPS-JS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Antić obećao je da će, ukoliko pobedi na izborima 16. marta, dovesti najmanje jednog investitora ili strateškog partnera u Mladenovac.

“Ne možemo pustiti da ljudi u 21. veku žive na ivici egzistencije, a da mi to posmatramo sa strane. Moramo vratiti u sistem brigu o ljudima. Znam da danas veliki broj stanovnika Mladenovca nema posao, da su mnogi izgubili svoja radna mesta kao posledicu pljačkaške privatizacije. Naša je obaveza da budemo socijalno odgovorni, da se mnogo više angažujemo u rešavanju životnih problema građana. Ako smo mogli u Jagodinu da dovedemo pet stranih investitora za kratko vreme, možemo u Mladenovac bar jednog.

Moramo otvoriti privrednu zonu koja ce biti atraktivna za strane investitore, moramo se lično angažovati u pronalaženju partnera koji mogu promeniti privrednu klimu u ovom gradu. To bi značilo posao, ne samo za neposredno angažovane radnike, već dolazak novih investitora i nova proizvodnja znači pokretanje posla za hiljadu i petsto malih i srednjih preduzeća koji se oslanjaju na veliki biznis. Invesitorima moramo da pokažemo naše prednosti za ulaganje u ovaj grad, u naše opštine. Mi imamo velike prednosti i moramo ih iskoristiti, naglasio je Antić.

Mladenovac je blizu Beograda, a Beograd je ogromno tržiste koje može da apsorbuje sve što se proizvede u Mladenovcu. Naravno, tu je i odlična saobraćajna veza, blizina drumskih i železničkih koridora je posebno atraktivna i olakšava odlučivanje investitora o ulaganjima.

Obećavam da ćemo voditi politiku levice koja će odgovorno brinuti o ljudima i zapšljavanju ljudi. Nove partnere, koji mogu da pokrenu mladenovačke firme, moramo dovesti i pokušati da spasemo veliki potencijal ovoga grada, da Mladenovac počne da živi od proizvodnje. Ne može Mladenovac da bude na marginama razvoja Beograda. Moramo probuditi savest kod svih političara da naprave dodatni napor da se svi angažuju da sprečimo da Mladenovac stane, jer ako se to desi, problem ce imati čitav Beograd. Kada postanem gradonačelnik neću sedeti u kabinetu, biću među ljudima zato što verujem u potencijale ovoga grada i sposobnost njegovih ljudi. Verujem da možemo promeniti sliku Mladenovca”, zaključio je Antić.

Gradski odbor SPS Beograd