Најновије

Душан Бајатовић у емисији "Одлука 2014" Вести

Потпредседник СПС Душан Бајатовић гостујући у емисији Одлука 2014. на ТВ Б92 рекао је да СПС очекује да на наредним изборима освоји 20 одсто, подсећајући да су на претходним добили 15 одсто гласова.
Он је оценио и да, уколико излазност и буде преко 60 одсто, како су показали резултати истраживања јавног мњења које је представио Б92, утакмица није готова. “То значи да ће грађани заиста дати суд. Ми наравно очекујемо добар резултат због нашег залагања за социјалну правду и све друге ствари.”
Говорећи о програму СПС Душан Бајатовић је нагласио реиндустријализацију, са посебним акцентом на предузећа у реструктурирању, затим инвестиције инфраструктурног типа. Он је рекао да је, између осталог, то и покушај да се доведу и нове технологије, не само нове инвестиције. Истакао је и улагање у школски систем, уз констатацију да су створене генерације које нису добиле одговарајуће знање.

“Треба да бринемо и о најстаријима, путем капитализације Пензионог фонда, како би људи добијали пензије, а о пољопривреди и енергетици смо већ причали. Када прицамо о економији, за то нам не треба “чаробни штапић”, то је ствар науке, а не политичких препуцавања. Да ли ћемо у ЕУ – хоћемо, то није спорно, да ли ћемо са Русијом и то није спорно”, рекао је Бајатовић говорећи о програму социјалиста.

Он је оценио да треба да се направи консензус, трипартитни дијалог Владе, послодаваца и синдиката, јер како је рекао, једино тако ћемо имати социјално утемељено друштво.

Извор: Б92