Svaki nasilno izgubljen mlad život je poraz Srbije Vesti

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin podržao je inicijativu Krovne organizacije mladih Srbije  i pridružio se pozivu za hitno sankcionisanje nasilja mladih i nad mladima, otpočinjanje borbe protiv nasilja i najstrožije osuđuje kako nasilničko ponašanje, tako i toleranciju istog u našem društvu.

“U vremenu ekonomske krize, tranzicije društva, premalo mogućnosti za mlade, osećaja bezizlaznosti i ostalih problema sa kojima se omladina Srbije susreće, kao posledica se najčešće javlja nasilje među njima, bilo da su žrtve ili počinioci“, naglasio je Borovčanin, koji kao rešenje predlaže intenzivnije preventivne aktivnosti, kako bi među mladima dominantniji od nasilja, sukobljavanja i diskriminacije postali razumevanje, tolerancija, dijalog, rodna ravnopravnost i prihvatanje svih oblika različitosti.

Prema njegovim rečima, mladima je potrebno bolje porodično, školsko i društveno okruženje, kako bi u zdravoj socijalnoj sredini postali zdrave ličnosti za zdravo i normalno društvo.
„Pozivam sve relevantne subjekte, pre svih građane, zatim civilno društvo, javne ličnosti i medije da se aktivnije uključe u stvaranje tolerantnijeg i demokratičnijeg društva“, zaključio je Borovčanin.

Izvor: Kabinet državnog sekretara 

Kategorije: Vesti|Rukovodstvo