Тражимо најбоље решење за своје грађане Вести

Јединствена Србија обележила је у Младеновцу крсну славу странке. Обележавању страначке славе присуствовао је председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић. Дачић је честитао славу Марковићу и ЈС истакавши да данас славе сви грађани Србије, јер је то национални празник, а не само њихова слава. “У Сретенском уставу било је записано да Србија зависи од турског султана и руског цара, данас њих нема, али има нових султана” рекао је Дачић и питао “када је Србија тада тако мала била предмет њиховог интересовања, шта би било тек да је велика када је овако забавила свет свих тих векова”. “Да смо велики не би смели да нам раде ово што нам раде. И Кина има исте проблеме са суверенитетом као и ми, али је разлика само у милијарди и 400 милиона становника. Улога власти није да кука, да очекује да јој нешто падне са небеса, да плаши народ, да се жали, већ да преузме крст на своја леђа и тражи најбоље решење за своје грађане”, истакао је Дачић.

Дачић је поручио да парламентарни избори 16. марта нису избори за “џелата”, већ за оног ко ће Србију да извуче из кризе. “Нису ово избори за џелата, ко ће да убије Србију, већ за оног ко ће да је извуче из кризе. За мене не постоји предизборна кампања, кампања је сваки дан и кампања је оно што сте радили и тачка. Србија не може без нас”. Лидер СПС је поручио да Србија треба да има пријатеље у Москви и Пекингу, али и у Бриселу, Вашингтону и да не може одмах да постане Швајцарска, али да може да се учини све како би грађани живели боље. Дачић је додао да “сви мисле да је ово крај коалиције СПС-ПУПС-ЈС” и поручио да они који у то верују “нису нормални и чекају Годоа”. “Нисмо се уплашили ни НАТО пакта, ни 5.октобра. После 5.октобра бацили су нас на ђубриште и одавно смо скинути са списка живих. Од 5.октобра живимо вишак нашег живота. Од партије осуђене на пропаст дошли смо до тога да наша коалиција доноси одлуке којим путем ће Србија да иде даље”, казао је лидер СПС.

Дачић је поручио лидерима опозиције, Борису Тадићу, Чедомиру Јовановићу, Млађану Динкићу, Ненаду Чанку да лидери СПС, ПУПС и ЈС неће да се осврћу на њихове нападе. “Какви би ми лавови, тигрови били када би се освртали на сваког комарца који прође поред нас”, рекао је Дачић и подвукао “препустите их мени”. Он је рекао да “ово није такмичење у пљувању, лагању и измишљању нових бајки, и да плате и пензије могу да буду смањење, али да они то не желе да ураде”. Лидер СПС је казао да су они који су сада у опозицији једном преварили народ и то је било 5.октобра, да је од тада до данас, за 13 година, више хиљада људи остало без посла и да сада хоће поново то да ураде.
“Мало сутра”, поручио је Дачић.

Извор: Танјуг