Tražimo najbolje rešenje za svoje građane Vesti

Jedinstvena Srbija obeležila je u Mladenovcu krsnu slavu stranke. Obeležavanju stranačke slave prisustvovao je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić. Dačić je čestitao slavu Markoviću i JS istakavši da danas slave svi građani Srbije, jer je to nacionalni praznik, a ne samo njihova slava. “U Sretenskom ustavu bilo je zapisano da Srbija zavisi od turskog sultana i ruskog cara, danas njih nema, ali ima novih sultana” rekao je Dačić i pitao “kada je Srbija tada tako mala bila predmet njihovog interesovanja, šta bi bilo tek da je velika kada je ovako zabavila svet svih tih vekova”. “Da smo veliki ne bi smeli da nam rade ovo što nam rade. I Kina ima iste probleme sa suverenitetom kao i mi, ali je razlika samo u milijardi i 400 miliona stanovnika. Uloga vlasti nije da kuka, da očekuje da joj nešto padne sa nebesa, da plaši narod, da se žali, već da preuzme krst na svoja leđa i traži najbolje rešenje za svoje građane”, istakao je Dačić.

Dačić je poručio da parlamentarni izbori 16. marta nisu izbori za “dželata”, već za onog ko će Srbiju da izvuče iz krize. “Nisu ovo izbori za dželata, ko će da ubije Srbiju, već za onog ko će da je izvuče iz krize. Za mene ne postoji predizborna kampanja, kampanja je svaki dan i kampanja je ono što ste radili i tačka. Srbija ne može bez nas”. Lider SPS je poručio da Srbija treba da ima prijatelje u Moskvi i Pekingu, ali i u Briselu, Vašingtonu i da ne može odmah da postane Švajcarska, ali da može da se učini sve kako bi građani živeli bolje. Dačić je dodao da “svi misle da je ovo kraj koalicije SPS-PUPS-JS” i poručio da oni koji u to veruju “nisu normalni i čekaju Godoa”. “Nismo se uplašili ni NATO pakta, ni 5.oktobra. Posle 5.oktobra bacili su nas na đubrište i odavno smo skinuti sa spiska živih. Od 5.oktobra živimo višak našeg života. Od partije osuđene na propast došli smo do toga da naša koalicija donosi odluke kojim putem će Srbija da ide dalje”, kazao je lider SPS.

Dačić je poručio liderima opozicije, Borisu Tadiću, Čedomiru Jovanoviću, Mlađanu Dinkiću, Nenadu Čanku da lideri SPS, PUPS i JS neće da se osvrću na njihove napade. “Kakvi bi mi lavovi, tigrovi bili kada bi se osvrtali na svakog komarca koji prođe pored nas”, rekao je Dačić i podvukao “prepustite ih meni”. On je rekao da “ovo nije takmičenje u pljuvanju, laganju i izmišljanju novih bajki, i da plate i penzije mogu da budu smanjenje, ali da oni to ne žele da urade”. Lider SPS je kazao da su oni koji su sada u opoziciji jednom prevarili narod i to je bilo 5.oktobra, da je od tada do danas, za 13 godina, više hiljada ljudi ostalo bez posla i da sada hoće ponovo to da urade.
“Malo sutra”, poručio je Dačić.

Izvor: Tanjug