Најновије

Антић обећао скори завршетак железничке станице Прокоп Вести

Ово су последњи избори у којима ће Прокоп бити тема предизборне кампање, изјавио је кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС за градоначелника Александар Антић и навео да би прва фаза тог пројеката могла да буде завршена у наредна 24 месеца. “Да смо свемирску станицу правили, брже би је направили него што завршавамо Прокоп”, нагласио је Антић, наводећи да је свестан да је Прокоп симболично постао споменик неспособности нашег друштва да завршава велике инфраструктурне пројекте. “Као будући градоначелник, заједно са људима из Железнице и људима из републике, гарантујем да овај пројекат може, у провој фази која би била функционална, да буде завршен у наредна 24 месеца”, рекао је Антић обилазећи градилиште железничке странице “Београд центар”.

Према његовим речима, од овог пројекта зависи да ли ће се Београд развијати, да ли ће се радити пројекат “Београд на води”, да ли ће Београд испунити све претпоставке да сутра озбиљно започне пројекат изградње београдског метроа. Антић је рекао да верује да имамо снаге да завршимо Прокоп који је, према његовом мишљењу, тренутно најважнији пројекат који би у Београду требало завршити, а затим следи мост Борча – Земун па завршетак обилазнице око Београда.

“То је редослед приоритета и за то имамо и средстава и могућности”, рекао је Антић, додајући да ће Београд обезбедити средства за свој развој и да ниједан динар, који се данас издваја за социјалну бригу и социјалну помћ најугроженијим категоријама становништва, не може бити употребљен за инвестиције. Социјална брига Београда мора да остане а за развојне пројекте потребно је обезбедити друга средства, рекао је Антић и указао да политика за коју се залаже ставља људе у први план.

На питање да ли је на нивоу Београда могућа сарадња са Демократском странком након избора, с обзиром да су у претходном периоду на многим великим пројектима у главном граду сарађивали, Антић је рекао да је он кандидат коалицје СПС-ПУПС-ЈС и да тражи подршку грађана, те да га тренутно било какве политичке калкулације и комбинаторике не интересују.

Извор: Танјуг