Antić obećao skori završetak železničke stanice Prokop Vesti

Ovo su poslednji izbori u kojima će Prokop biti tema predizborne kampanje, izjavio je kandidat koalicije SPS-PUPS-JS za gradonačelnika Aleksandar Antić i naveo da bi prva faza tog projekata mogla da bude završena u naredna 24 meseca. “Da smo svemirsku stanicu pravili, brže bi je napravili nego što završavamo Prokop”, naglasio je Antić, navodeći da je svestan da je Prokop simbolično postao spomenik nesposobnosti našeg društva da završava velike infrastrukturne projekte. “Kao budući gradonačelnik, zajedno sa ljudima iz Železnice i ljudima iz republike, garantujem da ovaj projekat može, u provoj fazi koja bi bila funkcionalna, da bude završen u naredna 24 meseca”, rekao je Antić obilazeći gradilište železničke stranice “Beograd centar”.

Prema njegovim rečima, od ovog projekta zavisi da li će se Beograd razvijati, da li će se raditi projekat “Beograd na vodi”, da li će Beograd ispuniti sve pretpostavke da sutra ozbiljno započne projekat izgradnje beogradskog metroa. Antić je rekao da veruje da imamo snage da završimo Prokop koji je, prema njegovom mišljenju, trenutno najvažniji projekat koji bi u Beogradu trebalo završiti, a zatim sledi most Borča – Zemun pa završetak obilaznice oko Beograda.

“To je redosled prioriteta i za to imamo i sredstava i mogućnosti”, rekao je Antić, dodajući da će Beograd obezbediti sredstva za svoj razvoj i da nijedan dinar, koji se danas izdvaja za socijalnu brigu i socijalnu pomć najugroženijim kategorijama stanovništva, ne može biti upotrebljen za investicije. Socijalna briga Beograda mora da ostane a za razvojne projekte potrebno je obezbediti druga sredstva, rekao je Antić i ukazao da politika za koju se zalaže stavlja ljude u prvi plan.

Na pitanje da li je na nivou Beograda moguća saradnja sa Demokratskom strankom nakon izbora, s obzirom da su u prethodnom periodu na mnogim velikim projektima u glavnom gradu sarađivali, Antić je rekao da je on kandidat koalicje SPS-PUPS-JS i da traži podršku građana, te da ga trenutno bilo kakve političke kalkulacije i kombinatorike ne interesuju.

Izvor: Tanjug