Најновије

Београд на води – први радови до краја године Вести

Први радови на почетку изградње пројекта “Београд на води” почеће до краја ове године, а у марту ће почети измештање првих колосека пруге да би се терен припремио за реализацију тог пројекта, најавио је министар саобраћаја Александар Антић. Он се рекао да је “Београд на води” најзначајнији развојни пројекат за Београд и целу Србију и да не смемо пропустити прилику да га не реализујемо. “Уколико бисмо пропустили ову прилику, то би био доказ наше неспособности као друштва да радимо велике развојне пројекте и неспособности политичара ове генерације да изведу земљу из кризе. Ја верујем да овај пројекат извлачи Београд и Србију из кризе”, каже министар Антић.

Министар Антић је истакао да је на састанку дефинисан сет предрадњи, које морају да се изврше да би се почело са “Београдом на води” и најавио да ће институт ЦИП урадити пројекат станичне зграде у Прокопу, док из кувајтског кредита, већ имамо припремљене делове пројекта везане за колосеке, а које ће окончати ЦИП и “Железнице Србије”.

ЦИП ће почети израду пројектне документације за путничко-теретну станицу Земун, као и пројекте измештања колосека који се користе, додао је Антић. Истакао је да све државне институције треба да сарађују на томе и да у Влади постоји пуна сагласност око реализације тог пројекта, па ако треба да се ради чак и 24 сата дневно на томе. Министар саобраћаја истиче да “они који говоре против њега (пројекта) или не разумеју или нису добронамерни”.

Извор: РТС