Beograd na vodi – prvi radovi do kraja godine Vesti

Prvi radovi na početku izgradnje projekta “Beograd na vodi” počeće do kraja ove godine, a u martu će početi izmeštanje prvih koloseka pruge da bi se teren pripremio za realizaciju tog projekta, najavio je ministar saobraćaja Aleksandar Antić. On se rekao da je “Beograd na vodi” najznačajniji razvojni projekat za Beograd i celu Srbiju i da ne smemo propustiti priliku da ga ne realizujemo. “Ukoliko bismo propustili ovu priliku, to bi bio dokaz naše nesposobnosti kao društva da radimo velike razvojne projekte i nesposobnosti političara ove generacije da izvedu zemlju iz krize. Ja verujem da ovaj projekat izvlači Beograd i Srbiju iz krize”, kaže ministar Antić.

Ministar Antić je istakao da je na sastanku definisan set predradnji, koje moraju da se izvrše da bi se počelo sa “Beogradom na vodi” i najavio da će institut CIP uraditi projekat stanične zgrade u Prokopu, dok iz kuvajtskog kredita, već imamo pripremljene delove projekta vezane za koloseke, a koje će okončati CIP i “Železnice Srbije”.

CIP će početi izradu projektne dokumentacije za putničko-teretnu stanicu Zemun, kao i projekte izmeštanja koloseka koji se koriste, dodao je Antić. Istakao je da sve državne institucije treba da sarađuju na tome i da u Vladi postoji puna saglasnost oko realizacije tog projekta, pa ako treba da se radi čak i 24 sata dnevno na tome. Ministar saobraćaja ističe da “oni koji govore protiv njega (projekta) ili ne razumeju ili nisu dobronamerni”.

Izvor: RTS