Сам свој мајстор Вести

Након што је на локалним изборима 2012. у Сурдулици поставио српски изборни рекорд када је за листу СПС освојио 67,07 одсто гласова, и уједино постао члан Председништва партије Ивице Дачића, није чудно што се Новица Тончев, власник грађевинске компаније „Тончев градња“, за парламентарне изборе 2014. нашао на 22. месту листе СПС-ПУПС-ЈС. Неочекивано, раније је, у току реконструкције Владе, одбио да на месту министра саобраћаја замени Милутина Мркоњића, што је објаснио речима: „Мрку никад не бих мењао“.

Плату председника општине, од 105.000 динара, уплаћује најсиромашнијима. Његови општински већници не примају надокнаду за рад. Сурдулица је постала уређена варош, трубачи су преузели примат од Врањанаца, а ФК Радник у сновима Тончева, које претвара у јаву, већ је виђен за суперлигаша.

Не крије да је богат човек. Вози ауди А8 са симболичном регистрацијом „СЦ-ТТТТТ“. Пет слова Т означавају „породицу Тончев, јер ја имам два, а мој брат Ивица три сина“. Политика је за њега практично средство којим се реализују развојни пројекти његове породичне компаније која постоји више од четири деценије.

Извор: Данас