Ekološka svest kao važan faktor u razvoju Beograda Vesti

Kadidat za gradonačelnika Koalicije SPS-PUPS-JS Aleksandar Antić,  obišao je Adu Ciganliju gde je pre dve godine zasadio drvored Jasena u području izvorišta Makiš. Ovom prilikom istakao je da ostaje pri odluci da tokom izbora u Beogradu  aktivisti njegove Koalicije neće lepiti plakate.

“Najveća žrtva svakih izbora je drveće. U svakoj kampanji nestane po jedna čitava šuma za prozvodnju papira i plakata koji se na kraju bace“ , istakao je Antić.

„Nadam se da su neka stabla ovog drvoreda iza nas, upravo ona koja sam i ja zasadio pre dve godine, i zato pozivam kandidate za gradonačelnika Beograda da zasade bar po jedno drvo u ovoj kampanji“, rekao je Antić.

„Danas Beograd ima svega 14 odsto pošumljenosti, a obećavam da će Beograd u naredne četiri godine dostići na 20 odsto što je veliki uspeh, a upravo to je i procenat glasova koje očekujem na ovim izborima. Nikakav dalji razvoj Beograda nema smisla ukoliko upropastimo našu prirodu, jer ako zagadimo životnu sredinu, ljudi neće imati kvalitet života koji zaslužuju, a Beograd su pre svega ljudi“, istakao je Antić.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE

GRADSKE ORGANIZACIJE SPS