Најновије

САОПШТЕЊЕ Вести

Социјалистичка партија Србије не може а да не примети да је господин Борис Тадић у протеклих месец дана добио амнезију и заборавио све шта се дешавало у последњој деценији, а посебно своју улогу у томе.

По њему нико и ништа не ваља, сви су други одговорни за тешко стање у земљи, а једино он вреди.

За разлику од господина Тадића ми нисмо заборавили. Зато га подсећамо да је  он био у протеклој деценији скоро све у Србији  – и министар телекомуникација, и министар војске и председник државе  (који је успут обављао и функцију председника Владе Републике Србије), и министар свих ресора које је водила Демократска странка и председник исте те странке која га је осам година држала на власти.

Радио је све, а ништа није урадио. Знао је све, а све је заборавио. Јер да није тако морао би да се постиди шта је све лоше  за време његове владавине учињено – Србија је кроз ДОС-ов закон о приватизацији опљачкана, осамсто хиљада људи остало је без посла, наша војска је „укинута“ и остављена страним саветницима, а као председник државе се свима и за свашта извињавао, а конкретне резултате није имао.

Свој лични имиџ је стављао испред свега, и интереса Србије и мишљења струке (боље је од свих министара знао шта треба учинити), знао је како се води странка, како се управља ЕУ и др. Само није разумео једно – да је грађанин Србије и њен председник и да је требало да брине о Србији и њеним грађанима,  а не о себи, свом изгледу и имиџу.

Своју странку је оставио када су му рекли да више није први, оставио је пријатеље када му више нису могли користити,  политичке партнере када му више нису били потребни. О Србији и да  не говоримо.

Примећујемо да је накнадно, после осам година сазнао  да у његовој, сада бившој партији, постоје „жути лопови“, и наравно за њихово постојање и непроцесуирање оптужио неке друге. Показао је да  нема ни интегритет, ни идеологију, ни став. Политика коју је водио довела га је до тога да окрене леђа и својој партији.

Иако је промовисан као важан човек у Европи и најевропљанин у Србији није учинио ништа да се укину визе, а камоли да се добије датум и почну преговори о чланству у ЕУ.

Социјалистичка партија Србије поручује  господину Тадићу да не брине за нас и нашу будућност. Знамо и желимо да га подсетимо да ништа од онога што сада помиње о нама није јавно рекао за сво  време док смо му ми помагали да буде на власти.То говори о њему, а не о СПС.

Политички дебакл није доживео због СПС, већ због односа према Србији и њеним  грађанима, због својих другова и „мангупа из сопствених редова“.

Социјалистичка партија Србије се не стиди ни једног свог потеза и када су били добри и када су били лоши, јер смо имали храбрости да о њима говоримо. Кад смо радили добро то нисмо истицали, а кад смо радили лоше нисмо се сакривали иза других, већ смо храбро признавали и исправљали своје грешке.

 

Господин Тадић мисли да је једини безгрешан, али проблем је у томе што не схвата да му је Србија још пре две године рекла своје мишљење:  „Путуј игумане, и не мисли на нас“.

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС