SAOPŠTENJE Vesti

Socijalistička partija Srbije ne može a da ne primeti da je gospodin Boris Tadić u proteklih mesec dana dobio amneziju i zaboravio sve šta se dešavalo u poslednjoj deceniji, a posebno svoju ulogu u tome.

Po njemu niko i ništa ne valja, svi su drugi odgovorni za teško stanje u zemlji, a jedino on vredi.

Za razliku od gospodina Tadića mi nismo zaboravili. Zato ga podsećamo da je  on bio u protekloj deceniji skoro sve u Srbiji  – i ministar telekomunikacija, i ministar vojske i predsednik države  (koji je usput obavljao i funkciju predsednika Vlade Republike Srbije), i ministar svih resora koje je vodila Demokratska stranka i predsednik iste te stranke koja ga je osam godina držala na vlasti.

Radio je sve, a ništa nije uradio. Znao je sve, a sve je zaboravio. Jer da nije tako morao bi da se postidi šta je sve loše  za vreme njegove vladavine učinjeno – Srbija je kroz DOS-ov zakon o privatizaciji opljačkana, osamsto hiljada ljudi ostalo je bez posla, naša vojska je „ukinuta“ i ostavljena stranim savetnicima, a kao predsednik države se svima i za svašta izvinjavao, a konkretne rezultate nije imao.

Svoj lični imidž je stavljao ispred svega, i interesa Srbije i mišljenja struke (bolje je od svih ministara znao šta treba učiniti), znao je kako se vodi stranka, kako se upravlja EU i dr. Samo nije razumeo jedno – da je građanin Srbije i njen predsednik i da je trebalo da brine o Srbiji i njenim građanima,  a ne o sebi, svom izgledu i imidžu.

Svoju stranku je ostavio kada su mu rekli da više nije prvi, ostavio je prijatelje kada mu više nisu mogli koristiti,  političke partnere kada mu više nisu bili potrebni. O Srbiji i da  ne govorimo.

Primećujemo da je naknadno, posle osam godina saznao  da u njegovoj, sada bivšoj partiji, postoje „žuti lopovi“, i naravno za njihovo postojanje i neprocesuiranje optužio neke druge. Pokazao je da  nema ni integritet, ni ideologiju, ni stav. Politika koju je vodio dovela ga je do toga da okrene leđa i svojoj partiji.

Iako je promovisan kao važan čovek u Evropi i najevropljanin u Srbiji nije učinio ništa da se ukinu vize, a kamoli da se dobije datum i počnu pregovori o članstvu u EU.

Socijalistička partija Srbije poručuje  gospodinu Tadiću da ne brine za nas i našu budućnost. Znamo i želimo da ga podsetimo da ništa od onoga što sada pominje o nama nije javno rekao za svo  vreme dok smo mu mi pomagali da bude na vlasti.To govori o njemu, a ne o SPS.

Politički debakl nije doživeo zbog SPS, već zbog odnosa prema Srbiji i njenim  građanima, zbog svojih drugova i „mangupa iz sopstvenih redova“.

Socijalistička partija Srbije se ne stidi ni jednog svog poteza i kada su bili dobri i kada su bili loši, jer smo imali hrabrosti da o njima govorimo. Kad smo radili dobro to nismo isticali, a kad smo radili loše nismo se sakrivali iza drugih, već smo hrabro priznavali i ispravljali svoje greške.

 

Gospodin Tadić misli da je jedini bezgrešan, ali problem je u tome što ne shvata da mu je Srbija još pre dve godine rekla svoje mišljenje:  „Putuj igumane, i ne misli na nas“.

 

SLUŽBA ZA INFORMISANJE

GLAVNOG ODBORA SPS