Ко губи има право да се љути Вести

Поводом саопштења Нове демократске странке (НДС) да је СПС велика увреда за политички живот Србије, потпуно је јасно да је Борис Тадић увређен, јер ко губи има право да се љути. Ако  Борис Тадић не  пати од селективне амнезије како ће објаснити зашто је 2008. године са истим тим СПС-ом са “разорним деловањем” ушао у коалицију. Тим поводом желимо да му освежимо сећање, да је потписао у седишту своје тадашње странке, у Крунској 69, Декларацију о помирењу са СПС-ом. Том декларацијом СПС је дала шансу ДС-у и Борису Тадићу да остану на власти, па се из тога закључује да је  Борис Тадић тај који  примењује принцип “циљ оправдава средство”.  Могуће је да је Тадић љут јер је СПС 2012. године посушала већинску вољу народа и није му продужила политички живот.

Што се тиче примедбе за идеологију, СПС је једина партија на политичкој сцени Србије, која континуирано, преко двадесет година, има јасан политички програм који се темељи на принципима модерне левице и срамотно је што Борис Тадић ни данас не зна идеологију партије са којом је четири године био у владајућој коалцији. На питање пљачкашке приватизације, после 2000. године, најбоље може да одговори Борис Тадић и његови “мангупи” који су иста распродали испод свеке вредности, оставивши раднике на улици обесправљене и понижене.  Напротив, СПС се грчевито борио против овакве приватизације и није учествовао у уништавању српске привреде.

На крају, СПС не треба да се бави политичким подучавањем некога ко је изгубио партију, оријентацију, идеју, памћење, а најважније од свега – идентитет и подршку народа.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС

Категорије: Вести|Саопштења