Ne možemo u Evropu bez asfalta, vode i kanalizacije. Vesti

Aleksandar Antić i Dragan Marković-Palma ispred koalicije SPS-PUPS-JS obišli su opštinu Sopot gde su građanima poručili da je program koalicije okupljene oko socijalista nešto što građani mogu da vide.

Mi vodimo odgovornu socijalnu politika, brinemo o ljudima, brinemo o najugroženijim kategorijama stanovništva ali takođe vodimo računa o komunalnom redu, higijeni, razvoju, novoj infrastrukturi. Mi smo koalicija koja vodi računa prvenstveno o ljudima i rešava sve one probleme koje su ljudima najvažniji, rekao je Aleksandar Antić i dodao je da je razgovarao sa predsednikom opštine Sopot Žikom Milosavljevićem i da se dogovorio da se uradi rekonstrukcija mosta koji se nalazi na putu koji je “žila kucavica” za ovaj kraj.

Moramo da obezbedimo kroz zakonsku regulativu više novca za Beograd i više novca za Sopot i ostale prigradske opštine. Ne mogu lokalne samouprave same da iznesu teret krize. Budžeti Beograda i Sopota su suviše mali i moramo se izboriti da obezbedimo dodatna sredstva. Znači nam podrška gospodina Žike Milosavljevića i ja verujem u pobedu jer nama su ljudi najvažniji i moramo zajedno da rešavamo njihove probleme, rekao je Aleksandar Antić kandidat za gradonačelnika Beograda.

Koalicija SPS-PUPS-JS izlazi sa programom decentralizacije, da opštine u gradu Beogradu imaju veću samostalnost, veći budžet kako bi same mogle da rešavaju životne probleme građana. Sopot i ostale prigradske opštine imaće ubrzani razvoj u narednom periodu zato što neće morati da čekaju novac iz gradske kase, već će same da ubiraju takse i da novac ulažu u najvažnije projekte, istako je Dragan Marković Palma.

 

SLUŽBA ZA INFORMISANJE

GRADSKE ORGANIZACIJE SPS