Најновије

Млади носиоци промене свести Вести

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Бранко Ружић указао је на неопходност обуке омладинских организација за привлачење средстава из европских фондова.

Ружић се током посете Врњачкој Бањи упознао са активностима у спровођењу пројеката регионалног развоја које је подржала Европска унија, а који имају за циљ оснаживање локалних заједница и перспектива за младе.

Он се том приликом састао са представницима омладинских организација које су током претходне године добиле средства из буџета ЕУ, као и осталих удружења која спроводе активности у циљу промоције европских вредности, а која до сада нису успела да обезбеде средства из европских фондова.

Министар је разговарао и са представницима невладиних организација и удружења која активно раде на изградњи снажног цивилног друштва и промоцији европских вредности.

Ружић је одржао састанак и са организаторима омладинског фестивала “Lovefest”, који је постигао запажене резултате на регионалном нивоу.

Овај фестивал, како је истакао, представља вид борбе за европске интеграције, односно за приступ фондовима који ће нам омогућити да оснажимо и развијемо своје друштво, али и конкурентност наших производа и компанија у равноправној борби на јединственом тржишту ЕУ.

“Lovefest” представља успешан пример доприноса који евроинтеграције могу имати у процесу развоја омладине у Србији, што потврђују и средства добијена из фондова ЕУ у циљу промоције друштвено одговорног понашања младих у Србији, истакао је Ружић.

Извор: Кабинет министра