Најновије

Мањи рачуни за струју и очување топлотне енергије су велики мотив за грађане Вести

Кандидат Коалиције СПС-ПУПС-ЈС за градоначелника Александар Антић обишao je општину Звездара где је разговарао са грађанима на тему енергетске ефикасности.

“Уштеда топлотне енергије и значајно мањи рачуни за грејање и елетричну енергију су конкренти резултати примене енергетске ефикасности који доносе директну корист грађанима, истакао је Александар Антић и додао да је важно рећи да се оваквим пројектима обезбеђује и потпуна хидро изолацијакао и уређени изглед фасаде стамбене зграде, што је важно за наш град.

Антић је напоменуо да морамо да се угледамо на развијене нације Европе и Америке, које инсистирају на енергетској ефикасности и уштедама иако су то много богатија друштва.

“Податак да ће грађани који примене стандарде енергетске ефикасности имати за 27 одсто мање рачуне за струју, више је него довољан разглог да позовемо све Београђане да размишљају како да ове стандарде примене и у својој згради или кући”, рекао је Антић.

Кроз промовисање заштите животне средине и енергетске штедње, ми у ствари мислимо на добробит будућих генерација, које долазе после нас и којима смо обавезни да оставимо здраву воду, ваздух и земљиште. Када отпочну преговори са ЕУ о усклађивању правне регулативе коју морамо да ускладимо, управо ће најкоплексније области, поред пољопривреде, бити заштита животне средине и енергетска ефикасност, нагласио је Антић.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГРАДСКE ОРГАНИЗАЦИЈЕ СПС