Manji računi za struju i očuvanje toplotne energije su veliki motiv za građane Vesti

Kandidat Koalicije SPS-PUPS-JS za gradonačelnika Aleksandar Antić obišao je opštinu Zvezdara gde je razgovarao sa građanima na temu energetske efikasnosti.

“Ušteda toplotne energije i značajno manji računi za grejanje i eletričnu energiju su konkrenti rezultati primene energetske efikasnosti koji donose direktnu korist građanima, istakao je Aleksandar Antić i dodao da je važno reći da se ovakvim projektima obezbeđuje i potpuna hidro izolacijakao i uređeni izgled fasade stambene zgrade, što je važno za naš grad.

Antić je napomenuo da moramo da se ugledamo na razvijene nacije Evrope i Amerike, koje insistiraju na energetskoj efikasnosti i uštedama iako su to mnogo bogatija društva.

“Podatak da će građani koji primene standarde energetske efikasnosti imati za 27 odsto manje račune za struju, više je nego dovoljan razglog da pozovemo sve Beograđane da razmišljaju kako da ove standarde primene i u svojoj zgradi ili kući”, rekao je Antić.

Kroz promovisanje zaštite životne sredine i energetske štednje, mi u stvari mislimo na dobrobit budućih generacija, koje dolaze posle nas i kojima smo obavezni da ostavimo zdravu vodu, vazduh i zemljište. Kada otpočnu pregovori sa EU o usklađivanju pravne regulative koju moramo da uskladimo, upravo će najkopleksnije oblasti, pored poljoprivrede, biti zaštita životne sredine i energetska efikasnost, naglasio je Antić.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE

GRADSKE ORGANIZACIJE SPS