Најновије

Протокол о сарадњи СПС и Удружења инвалида Вести

Представници Посланичке групе Социјалистичке партије Србије, народни посланици Мирјана Драгаш и Милисав Петронијевић, примили су у Дому Народне скупштине представнике удружења „Националне организације особа са инвалидитетом Србије“.

Састанку су поред народних посланика и представника удружења присуствовали и министарка здравља у Влади Републике Србије проф. др Славица Ђукић-Дејановић и заменик председника Социјалистичке партије Србије др Жарко Обрадовић.

Овом приликом потписан је Протокол о сарадњи између Социјалистичке партије Србије и Националне организације особа са инвалидитетом чиме је досадашња успешна сарадња добила нови, виши оквир.

Протокол су потписали заменик председника Социјалистичке партије Србије проф. др Жарко Обрадовић и потпредседник Националне организације особа са инвалидитетом Михаило Пајевић.

Проф. др Жарко Обрадовић рекао је да ће СПС наставити да заступа и штити интересе особа са инвалидитетом и да ће у парламенту гласати за све законе који се тичу унапређења особа са инвалидитетом и њиховом укључивању у свакодневни живот.

Жарко Обрадовић је подвукао да се Социјалистичка партија Србије залаже за социјалну правду и једнака права за све, а потпредседник удружења Михајло Пајевић је додао да се по трећи пут потписује протокол којим се унапређује међусобна сарадња.

Представници НООИС-а су се овом приликом захвалили присутнима на досадашњој успешној сарадњи истакавши да је посланичка група СПС увек излазила у сусрет њиховим захтевима показујући велико разумевање за проблеме са којима се сусрећу особе са инвалидитетом у нашој земљи и да ће овим Протоколом досадашња сарадња бити додатно унапређена.

Извршни директор НООИС-а, Иванка Јовановић је нагласила да су посланици СПС-а били међу првим члановима неформалне лоби групе особа са инвалидитетом у нашем парламенту и да су својим залагањем допринели да се у протеклом периоду усвоје значајни прописи којима је унапређен положај особа са инвалидитетом у Србији.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС