Најновије

Циљ СПС да у Војводини освоји 150-170.000 гласова Вести

Потпредседник Социјалистичке партије Србије и председник Покрајинског одбора те странке за Војводину, Душан Бајатовић изјавио је да је циљ социјалиста и њихових коалиционих партнера да на предстојећим парламентарним изборима добију поверење 150 до 170 хиљада Војвођана. Бајатовић је на мотивационом састанку социјалиста, одржаном у Конгресном центру “Мастер” Новосадског сајма рекао да су “када дођу избори, сви социјалисти”, али да су чланови СПС једини који штите младе и пензионере и интересе транзиционих губитника – пре, током и после избора. Он је додао и да ову предизборну кампању међу социјалистима прати најбоља атмосфера до сада и да, како је казао, никада до сада на скуповима СПС-а није било више људи, посебно младих и жена.

Бајатовић је, обраћајући се присутнима, поновио да СПС није гласао за закон о приватизацији који је, како је рекао, био “лоповски и пљачкашки”, нити за закон о информисању, јер, по њему, “сви медији сада пишу и говоре исто”. Он је истакао да СПС није гласао ни за закон о раду и да ће опет тако поступити “ако нови закон буде на штету радника”. “СПС није за реформе које ће појести људе. Оне не могу да трају неколико месеци, већ се морају упоредо створити предуслови да људи раде, да држава исправи своје грешке и погрешне приватизације”, рекао је Бајатовић, додајући да су “социјалисти на конкретним примерима показали да оно што је приватизацијом било упропашћено, може да ради”.

Према његовим речима, сељацима је потребан закон о задругарству, сигуран откуп производа и цена, као и да буде ухапшен сваки лопов који их је преварио, а први услов за то је, како је нагласио, милијарда евра из буџета за пољопривреду. “Када је реч о банкама, СПС се залаже за то да банке најмање 30 одсто капитала пласирају у привреду, за мала и средња предузећа, да се оснивају комуналне банке и да Србија буде децентрализована, да општине имају своју имовину и изворне приходе”, рекао је Бајатовић.

Он је изразио уверење да ће СПС на изборима остварити најбољи резултат од 2000. године и да ће та партија “бити опасна било као власт, било као опозиција”, оценивши да су парламентарни избори “утакмица пре свега између две озбиљне политичке странке – Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије”. Говорећи о покрајинским изборима, Бајатовић је рекао да ће СПС победиити на њима, када буду расписани, додајући да није нормално да у Војводини плате буду ниже од републичког просека.

Извор: Танјуг