Најновије

Коначно решити питање повратка породице Милошевић Вести

Премијер Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је време да се реши питање повратка породице некадашњег председника Србије Слободана Милошевића у Србију, истакавши да је реч о правном, а не политичком питању. Дачић је, на захтев новинара да прокоментарише изјаву функционера Социјалистичке партије Србије, који је затражио од државног врха да омогући повратак Милошевићима у земљу, подсетио да је томе више пута било речи, па чак и 2008. са тадашњим председником Србије Борисом Тадићем. “Питање је да ли неко сме да се врати или не сме, односно да ли се води процес или се не води. Неко би требало јавно да саопшти да ли је та породица на листи оних који се гоне. То су правна питања која треба да буду размотрена, нису политичког карактера, јер ова власт не прогони породицу Милошевић у том смислу”, рекао је Дачић.

Премијер Србије је подвукао да је битно да се из правног аспекта реши питање Милошевићеве породице, односно да ли ће бити ухапшени уколико се врате у земљу. Дачић је поставио питање да ли уопште породица некадашњег председника уопште жели да се врати у Србију. “Припадници породице Милошевић су разочарани односом Србије према Милошевићу. Многи од њих, колико сам био са њима у контакту, не желе да дођу јер сматрају да се Србија понела некоректно према свом бившем председнику и његовој породици”, рекао је Дачић.

Он је додао да не тражи ничију аболицију од одговорности, али је подвукао да би после 14 година требало да се сазна да ли је неко одговоран или није. “Не знам колико још година то све треба да траје, пошто се обично заврши веома брзо. Знате да ја са њима нисам у добрим односима, и то није наш политички услов или захтев, али је ред да се то питање реши. Ако су криви нека их осуде, а ако нису, нека се то питање реши”, закључио је Дачић.

Извор: Танјуг