Најновије

Дачић у Јутарњем програму ТВ Пинк Вести

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је да ће коалиција СПС-ПУПС-ЈС освојити више од 13 одсто гласова на изборима и позвао грађане да размисле за кога ће гласати, јер “промене могу да буду и на горе”. Дачић је гостујући у јутарњем програму Пинк телевизије рекао да је кладионичарима “сигурица” да одиграју да његова коалиција осваја више од 13 одсто гласова на парламентарним изборима. Говорећи о српској политичкој сцени, председник СПС-а је оценио да је некада било довољно рећи да је неко комуниста да би био морално чист, после тога европејац да би био опран за све, а данас прича да је неко реформиста. “Сада кад кажете реформе то је довољан разлог да људи мисле овај је добар. Промене су потребне, али дај да видимо какве промене, јер оне могу да буду и на горе”, упозорио је лидер социјалиста.

Према његовим речима, 2000. године је 800 хиљада људи више радило него данас. “Јел то циљ реформи? Циљ реформи су људи, а не да реформе буду против људи. Да је ово нормална земља, ово би била борба између левог концепта и десног концепта, при чему левица сматра да реформе треба да имају и социјални концепт”, нагласио је Дачић. “Они говоре реформе, реформе, реформе, а не говоре какве. Кад добију глас, онда ћете да видите какве”, оценио је први човек СПС-а.

Дачић јe закључио да је у ЕУ изграђено социјално одрживо друштво и да се СПС залаже за такво друштво, као и да је значајно колико ће бити јак фронт који ће да се супротстави неолиберализму.

Извор: Танјуг