Најновије

Ивица Дачић у емисији “Око” Вести

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да не види у чему је проблем ако неко мисли да треба да буду одржани и ванредни председнички избори.

“Ако се променила воља бирача за парламент, ко може да гарантује да није за председника Србије. Не знам одакле та врста осетљивости”, рекао је Дачић у емисији Око Радио-телевизије Србије.

На питање да прокоментарише изјаву председника Србије Томислава Николића, који је рекао да му се Дачић телефоном јавио после прве изјаве да су потребни ванредни председнички избори, и рекао да није мислио тако, Дачић је рекао да је Николић био “неозбиљан и иритиран кад је то рекао”.

Дачић је тиме узвратио на идентичне Николићеве речи којима је окарактерисао његов захтев и за ванредним председничким изборима.

Дачић је поновио да распуштање парламента није тражио зато што је Влада лоше радила, него зато што је то тражила Српска напредна странка и он је ту одлуку најјаче партије “прихватио и поштовао”.

Према мишљењу Дачића, на изборима 16. марта биће само до два озбиљна концепта, социјалиста као левице и СНС-а као деснице.

Он је додао да странке деснице нису само напредњаци, него и Либерално-демократска партија, Уједињени региони Србије, Демократска странка Србије, а и Демократска странка је, која је, како је оценио, више десница него левица.

Медијске написе о његовом познанству са неким припадницима нарко-клана Дарка Шарића, Дачић је објаснио кампањом која се против њега води, и поручио свима који то раде да губе време, јер су скупови коалиције коју води СПС показали да му популарност све више расте.

Могу политички нешто да згрешим, али ја нисам криминалац, поручио је Дачић и нагласио да као министар унутрашњих послова за годину и по годину није “стопирао” ниједан предмет о коме је требало да се води истрага.

Говорећи о свом односу са лидером СНС-а Александром Вучићем, Дачић је истакао да њих двојица увек кажу оно што имају, и да суштински немају шта да замере један другом.

Да ли се ми слажемо или не слажемо, или “пецкамо”, то нема никаквих последица по наше односе, констатовао је Дачић.

Он је оценио да није у истој категорији са ДС-ом и његовим лидером Драганом Ђиласом, нити са Борисом Тадићем и његовом Новом демократском странком, за коју је рекао да је “непостојећа”.

“Ми ћемо освојити милион гласова, а они ће се борити за цензус”, објаснио је Дачић.

Извор: РТС