Најновије

Конвенција Коалиције СПС-ПУПС-ЈС у Смедереву Вести

Ивица Дачић, лидер Коалиције СПС-ПУПС-ЈС је на конвенцији у Смедереву рекао да је ова преизборна кампања за СПС и Коалицију окупљену око социјалиста само изношење резултата које су постигли. „Нема потребе да лажемо људе. Ови други треба да измишљају како ће бити кад они дођу на власт или када наставе да владају после не знам колико година. Ми никоме не дајемо лажна обећања , ми не тражимо поверење на реч. Људи имају гаранцијe, да као што смо урадили за ових годину и по дана – отворили капију за ЕУ, као што смо учинили да се о Србији добро говори у свету, тако ћемо да наставимо да радимо свој посао што боље за наш народ и нашу државу. То је наша гаранција. Наши резултати су наша гаранција“!

Дачић је рекао да се једном у четири године одлучује ко ће да води Србију. „Ви као појединци, ми као појединци, свако од вас, највредније што има јесте његов глас. Тај глас покушавају да вам украду, да вас заплаше, негде покушавају и да потплате, покушавају и да преваре, да дају лажна обећања… Али не заборавите да тај ваш глас појединачно не вреди ништа, јер кад се заврше избори нико вас неће питати за шта сте гласали него ће да воде политику за коју вам нису ни рекли каква ће бити. Ако после избора буде отпуштања, буде промена закона о раду који ће ићи на штету радника, ако буде замрзавања и смањивања плата и пензија, ако буду што веће школарине, ако здравствене услуге буду што скупље, нећемо моћи да помогнемо ако не добијемо ваш глас јер то није глас за нас, то је глас за вас. И ја ћу гласати за вас. Људи питају „Па што се не буните?“, можемо да се бунимо колико хоћете јер ако немамо довољну политичку снагу – што више гласова, то више мандата, то већа снага народа у парламенту и у влади. Зато су нам потребни заједнички гласови“.

 

„Основна разлика између наше партије и наше коалиције и других партија и коалиција је у томе какву Србију желимо. Ми смо на страни обичног човека – радника, сељака – посао за младе, пензије за старе. Шта је у томе чудно? Јесте ли за неолиберално друштво где је тржиште и профит интерес послодаваца и капиталиста главни, или сте за друштво социјалне правде где ће да се пита народ, радници, сељаци, они који живе од свог рада? Ја сам сигуран да је више оних којима је потребна социјално праведна Србија  него оних којима то није потребно. Нама је потребна јака држава која ће да помаже грађане, предузећа и да неко брине о обичном човеку“ – закључио је Дачић.

„На нама, на вама, на синдикатима је да се изборимо и не дозволимо да се у Србију врати законодавство из 19. века. Ово није Африка. Ово је Европа, ово је Србија“ рекао је заменик председника ПУПС Милан Кркобабић и додао „Дајте да 16. марта покажемо неким политичарима да су они вишак. Јер 16. марта бије се битка за две Србије. Једна је на срцу а друга је у џепу. Гласајте срцем“.

“Сваког дана вас плаше да ћете остати без посла. Нећете ваљда опет да гласате за оне који вас плаше? Гласајте за нас, јер ће вам Коалиција СПС-ПУПС-ЈС обезбедити нова радна места”, рекао је Драган Марковић-Палма и додао да је Ивицу Дачића признао цео свет, а после 16. марта признаће га и цела Србија.

)

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС

Категорије: Вести|Избори 2014