Отворена фабрика пелета у Медвеђи Вести

Председник Владе Србије Ивица Дачић пустио је у рад фабрику пелета “Јабланица ЕКО“ у Медвеђи где је посао добило 50 радника. Премијер Дачић је рекао да је посебно важно што се фабрика отвара у национално мешовитој средини одакле су се у последњих неколико деценија људи исељавали.

“Највећи проблем свих вас овде, без обзира да ли сте Срби, Албанци или Роми, јесте економска ситуација и незапосленост. Највећи проблем је то што деца која се овде рађају треба да имају перспективу, да могу да живе, раде и да опстану на овом подручју,” рекао је Дачић. Према његовим речима, пројекти као што је овај су од изузетног значаја јер се радници враћају у производне капацитете са перспективом да то може и да се шири . “Ово што ћете ви овде производити је наравно у овом тренутку веома конкурентно на тржишту”, додао је он.

Он је оценио да се отварањем погона шаље сигнал и будућим инвеститорима да то исто ураде у Медвеђи, додавши да је перспектива за отварање радних места веома важна јер се ради о општини са национано мешовитим саставом становништва. Данас је херој онај ко отвара радна места а не онај ко отпушта раднике, закључио је Дачић.

Извор: Танјуг