Otvorena fabrika peleta u Medveđi Vesti

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić pustio je u rad fabriku peleta “Jablanica EKO“ u Medveđi gde je posao dobilo 50 radnika. Premijer Dačić je rekao da je posebno važno što se fabrika otvara u nacionalno mešovitoj sredini odakle su se u poslednjih nekoliko decenija ljudi iseljavali.

“Najveći problem svih vas ovde, bez obzira da li ste Srbi, Albanci ili Romi, jeste ekonomska situacija i nezaposlenost. Najveći problem je to što deca koja se ovde rađaju treba da imaju perspektivu, da mogu da žive, rade i da opstanu na ovom području,” rekao je Dačić. Prema njegovim rečima, projekti kao što je ovaj su od izuzetnog značaja jer se radnici vraćaju u proizvodne kapacitete sa perspektivom da to može i da se širi . “Ovo što ćete vi ovde proizvoditi je naravno u ovom trenutku veoma konkurentno na tržištu”, dodao je on.

On je ocenio da se otvaranjem pogona šalje signal i budućim investitorima da to isto urade u Medveđi, dodavši da je perspektiva za otvaranje radnih mesta veoma važna jer se radi o opštini sa nacionano mešovitim sastavom stanovništva. Danas je heroj onaj ko otvara radna mesta a ne onaj ko otpušta radnike, zaključio je Dačić.

Izvor: Tanjug