Završna konvencija Koalicije SPS-PUPS-JS u Nišu Vesti

Ivica Dačić, lider Koalicije SPS-PUPS-JS se na konvenciji u Nišu obratio građanima poslednji put pred izbornu ćutnju. „Što se tiče drugih političkih stranaka za njih bi mnogo bolje bilo da su tu ćutnju počeli odavno. Ne možemo našu sudbinu stavljati u ruke onima koji se plaše izazova, mi treba da uradimo sve da do toga ne dođe i da najpametnijim metodama i načinima spašavamo naš narod. Za to je potrebna politička hrabrost, mudrost, veština, za to je potrebno da se čovek rodi. Našu zemlju ne smeju da vode političari koji će savete primati od političkih vračara, astrologa… Mi moramo da imamo ozbiljne političare koji će moći da predvide šta će biti sutra, sa kojim problemima se možemo suočiti sutra. Ne bira se na ovim izborima između političara, bira se između naroda ili onih koji su protiv njega“.

Dačić je podvukao da je izuzetno važno šta će nas čekati posle 16.marta. „To da li će neko biti na vlasti ili neće, da li će biti ministar, da li će biti na jednoj funkciji ili drugoj manje je bitno. Zato se i obraćam pred ovu izbornu ćutnju svim građanima Srbije, obraćam se običnom čoveku, građaninu koji nema ništa, koji je prepušten sam sebi, koji je žrtva tranzicije, koji je na svojoj koži osetio kako je to ostati bez posla, koji je na svojoj koži osetio kako je to kada nemate para da školujete decu ili da nemate para za lekove. Dajući vaš glas tome kome dajete glas dajete svoju dušu i ono šta će raditi naredne četiri godine u vaše ime. Zato vas molim da dobro odmerite i razmislite šta znači glas za koga. Ja ću glasati za vas, od vas takođe tražim da glasate za sebe, a to znači da ćemo mi imati najveći broj glasova“.

„Mene ne interesuju samo vlasnici preduzeća, pre svega me interesuju radnici. Ali da bih mogao da vam pomognem moram da imam veću moć. Moć mogu da imam, kao i naša koalicija, samo ako imamo veći broj mandata a mandate možemo da imamo samo zbog vaših glasova. Ne treba mi vaš glas za moju fotelju. Treba mi vaš glas da vi ne biste ostali bez posla, da biste mogli da školujete decu besplatno, da se lečite bez para… Naše ideje su neuništive i želim svima da poručim – nemojte da gubite vreme i da radite Sizifov posao, nemojte da se bavite nečim što je nemoguće a to je da uništite SPS i ovu Koaliciju. Snaga naroda ne može da se zaustavi, idemo na pobedu! Za Srbiju, živela Srbija“ – zaključio je Dačić.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE

GLAVNOG ODBORA SPS

Kategorije: Vesti|Izbori 2014