Најновије

Ивица Дачић о републичким изборима Вести

Лидер Социјалистичке партије Србије, која је на изборима учествовала у коалицији са ПУПС-ом и ЈС-ом, Ивица Дачић изјавио је да је та коалиција постигла веома значајан резултат. „Желим на почетку да честитам Српској напредној странци на изванредном резултату, то сам и лично учинио. У условима једног референдумског изјашњавања наша Коалиција СПС-ПУПС-ЈС је остварила за нас историјски веома значајан резултат, који цементира нашу политичку позицију на политичкој сцени Србије. Да нисмо имали јасну политику, да нисмо имали јасне ставове, да нисмо имали добру кампању и ми бисмо прошли као и ове друге странке“.

 „Постигли смо у односу на све друге учеснике политичке сцене који су нас нападали и ниподаштавали, један можда и веома изненађујући резултат за многе. Сачували смо своје на политичкој сцени Србије. Није битно да ли је наш резултат 14 или 15 одсто. Због мање излазности него прошли пут то ће вероватно бити и мања бројка у апсолутном броју гласова. Подсетићу вас да смо имали прошлога пута нешто више од 14 одсто гласова на изборима 2012. године“.

„Овај резултат је и сатисфакција и валоризација политике коју смо водили. Ретке су владе у свету које на изборима добију оволики број гласова после владавине. Зато је ово и једна нова чињеница на политичкој сцени Србије, а то је да су грађани све време постојања ове владе имали позитивно уверење да Србија иде добрим смером и да су имали позитивно мишљење о нашем раду“.

 „Што се наше Коалиције тиче основе нашег политичког програма су потпуно јасне. Хвала Богу да је прошло време да се на изборима одлучује да ли ће Србија ићи европским путем или неће. Нова влада ће свакако наставити  оно што је ова влада започела а то је европски пут који подразумева и унутрашње реформе и наставак дијалога са Приштином“.

 „Пре избора нисам разговарао о нашим даљим односима. Наша Коалиција је спремна да разговара зато што је нама интерес државе и народа најпречи. Уколико постоји иницијатива од СНС-а ми смо спремни за тај разговор. Желим да искажем велико задовољство што смо ми опстали на политичкој сцени Србије после једног оваквог политичког цунамија. То није могао свако као што сте видели. Мислим да су опстале странке које су заиста странке са идеологијом, са јасним политичким програмом. Желим да се захвалим свима који су гласали за нас“.

 „Желим да се захвалим свима који су имали поверење да у овим условима, када се унапред знало ко ће бити победник избора, гласају за нас. Ми нисмо добили гласове зато што је неко очекивао да ћемо бити победници. Ми смо остварили оно што нам је био циљ“.

 „Ово је заиста велики успех СНС-а, са друге стране ово је потпуни дебакл досадашњих опозиционих странака чији је главни политички програм, у протеклом периоду као што сте видели, био напад и блаћење других политичких странака, нарочито наше странке и мене лично“.

 „Честитам победницима ових избора, ово је једна велика политичка одговорност за будућу владу која ће имати пунији политички легитимитет. Најважније од свега је да Србија задржи политичку стабилност , да задржи економско-социјалну стабилност јер мислим да се у наредном периоду очекују крупни кораци за интересе нашег народа и наше државе“ – закључио је Ивица Дачић.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

ГЛАВНОГ ОДБОРА СПС